Diensten

Meditatie

Praktijk Immer Amersfoort
Praktijk Immer Amersfoort

Meditatie

Wat is meditatie?

Meditatie is het richten van de aandacht. Door training heeft dit als effect dat het concentratievermogen en de helderheid toeneemt. Het wordt rustiger en overzichtelijker in je hoofd, waardoor je alles wat je doet meer ontspannen en met aandacht doet. Je boort je innerlijke kracht aan en krijgt meer ruimte voor nieuwe inzichten en ideeën. Je krijgt meer energie om stappen te ondernemen en in actie te komen. Het is het trainen van de geest en leidt tot een beter en efficiënter functioneren van het brein en meer stressbestendigheid en gezondheidsbalans.

Wekelijkse groepsmeditaties

Binnenkort starten we een wekelijkse meditatie avond.

De geleide meditaties worden gegeven door zowel Jaap als Froukje. We schrijven de meditaties zelf en begeleiden of vullen deze vaak aan met klankschalen. 

We hebben een kleine ruimte en houden daarmee de groep ook klein, maximaal aantal mensen is nu 7. Opgeven kan tzt via een berichtje naar Froukje: 0630436431, zij stuurt je dan een betaalverzoek en na betaling is je inschrijving definitief. De kosten zijn laag zodat dit toegankelijk is voor iedereen. 

Kosten: 5,- per keer. 

 

Bedrijfsmeditaties

Waarom meditatie in de organisatie?

Het leidt tot lager ziekteverzuim (En is in te zetten als preventie tegen verzuim)
maakt fitter en gezonder
geeft meer ideeën en maakt creatiever
schenkt meer energie en
moedigt aan tot meer beweging en veranderingsbewustzijn

Meditatie ontspant en traint het brein en de geest. Daardoor presteert het beter en zie je vooruitgang in het geheel en op meerdere vlakken Het doet hetzelfde wat sporten voor het lichaam doet; het maakt het fitter, flexibeler en sterker. Het is dus meer dan alleen een ‘paracetamol’ om even tot rust te komen. Regelmatig mediteren is als een ‘vitamine’ die je sterker maakt.

Dat meditatie werkt blijft niet alleen uit wetenschappelijk onderzoek. Er is al tientallen eeuwen bewijslast uit de praktijk want meditatie is iets dat in vrijwel alle culturen en overal ter wereld gebruikt werd als een methode om tot zelfontwikkeling te komen.

“Weet wat je vraagt van je werknemers en bied hen de innerlijke ruimte dit te kunnen leveren.”

Wat bieden we voor bedrijven?

Pakket van 9 bijeenkomsten van ongeveer 1 tot 1,5 uur

Om structureel in te voeren binnen uw organisatie een maandelijkse begeleiding in meditatie met uitzondering van de maanden juli, augustus en december.

Gegeven op locatie door Jaap Kruizenga en Froukje  Visser.

Per bijeenkomst krijg je:

  • 2 geleide meditaties begeleid door klankschalen met thema’s als zelfzorg, balans vinden, neutraliteit, weerstand, stress, e.d. aangepast op de wensen van de medewerkers.
  • Zowel liggende als zittende meditaties
  • Klankbad
  • Oefeningen die je mee krijgt naar huis om te integreren in je werk of privé leven

Kosten: 1500,-

 

Eenmalige workshop van 2 uur

Eerste aanzet en kennismaking met mediteren.

Gegeven op locatie door Jaap Kruizenga en Froukje Visser.

  • Zittende en liggende meditatie
  • Klankbad
  • 2 geleide meditaties
  • Een oefening die je mee naar huis kunt nemen om thuis of op het werk in te zetten.

Kosten: 250,-

Maak een afspraak met één van ons

Contact