Diensten

Ademwerk

Praktijk Immer Amersfoort
Praktijk Immer Amersfoort

Ademwerk

Over de jaren hebben we strategieën ontwikkeld om onszelf staande houden in moeilijke tijden. We houden onze adem in, blazen ons op, zetten ons schrap, maken ons klein en ga zo maar door. Deze strategieën hebben op enig moment in ons leven geholpen om te zorgen dat je bent wie en waar je nu bent. Echter vaak werken deze strategieën niet altijd en komt er een moment in je leven dat je het ook eens anders zou willen doen.

Hoe we ademen vertelt veel over hoe we in het leven staan en hoe we het leven tegemoet treden. Je ademhaling is onlosmakelijk verbonden met je emoties en gemoedstoestand. Zo kunnen we stikken van woede, ademloos toekijken, naar lucht happen of een zucht van opluchting slaken. Onbewust controleer en onderdruk je met je adem emoties en gevoelens. Deze emoties zetten zich vast in je lichaam en blokkeren je energiestroom. Hierdoor kunnen lichamelijke en emotionele klachten ontstaan. Denk aan stress, hyperventilatie, burn-out of angst- en paniekaanvallen.

Tijdens een ademsessie observeer ik je ademhaling en begeleidt je in een verbonden ademhaling. Deze methode zorgt voor dat je de ademhaling als ware open gezet wordt waardoor het weer kan gaan stromen in je lijf. Er komt ruimte voor dat wat vastgezet was en samen ademen we er doorheen. Door letterlijk ruimte te geven aan dat wat zich aandient kan oud zeer en opgekropte gevoelens zoals angst, boosheid of verdriet doorvoeld en losgelaten worden.

Verbonden ademhalen zorgt ervoor dat je fysiek, mentaal en emotioneel weer in je kracht kunt staan. Hierdoor ervaar je meer plezier, blijheid en ruimte in jezelf.

Interesse? stuur een mail en dan plannen we een afspraak voor een intake. Een adem traject bestaat uit altijd minimaal 2 afspraken en laat zich daarnaast ook goed combineren met coaching. 


Lichaamswerk

Via lichaamswerk op haptonomische basis werken we aan het bewust worden en het ontwikkelen van jouw gevoelsleven. Samen ontdekken we wat jouw lijf te vertellen heeft. We gaan op zoek maar jouw gevoelsbeleving, jouw patronen en grenzen. Hoe sta je nu in het leven, hoe doe je de dingen en wat valt er nog bij te leren? Hiervoor werken we met aanraking op de behandelbank en zetten we bewegings- en houdingsoefeningen in. Aanraken is de meest directe vorm van communicatie en kan veel duidelijk maken over jezelf en de ander.

Zowel werken met klankschalen, het ademwerk en haptonomie vallen onder lichaamsgericht werk. We zijn hier bij Immer nog lang niet in uit geleerd en staan pas aan het begin van de grote reis in het lichamelijk werk. Toch hebben we al een mooi aanbod en kunnen we van al deze facetten van lichaamsgericht werk al genoeg aanbieden. We kunnen onze kennis ook goed combineren en een gezamenlijk optrekken. Alles op maat gericht op jouw behoefte en vraag.

Ga je met ons mee op reis?

Interesse? Stuur een mail en dan plannen we een afspraak voor een intake. De prijs voor een traject op maat gericht op een gezamenlijk aanbod is afhankelijk van welke en de hoeveelheid behandelingen die we inzetten.

Uw begeleider(s)

Praktijk Immer Amersfoort

Maak een afspraak met één van onze begeleiders

Contact