Diensten

Klankschalen

Praktijk Immer Amersfoort
Praktijk Immer Amersfoort

Klankschalen

Klankschalen zijn gemaakt van diverse metalen naar oud Nepalees, Tibetaans, indiaans gebruik. De schalen hebben diverse maten en klanken die weer corresponderen met verschillende plekken in ons lichaam.

De klanken zijn zeer rustgevend, meditatief en stimuleren het diepe gevoel van verbondenheid met de aarde en de kosmos. Ze roepen het gevoel op van even alles los te kunnen laten om in verbinding te kunnen staan met jezelf.

Ons lichaam bestaat voor 70% uit water. Water heeft de bijzondere eigenschap informatie te dragen (Denk aan het steentje wat je in het water gooit en lang daarna nog rimpeling in het oppervlak te weeg brengt of het geluid dat extra goed te horen is doordat het gespeeld wordt bij de waterkant). Geluid zet water in beweging. En zo zet de trilling van de klankschalen jouw lichaamswater in beweging en krijgt de opgeslagen spanning, stress en emoties de kans om ook in beweging te komen. En als dit weer tot rust komt kan er een diepe ontspanning ontstaan. Ontspanning die we in de huidige maatschappij zo vaak ontberen en zo hard nodig hebben.

Daarnaast worden de zenuwen en de bloedcirculatie gestimuleerd  en is er direct een waarneembaar effect van de behandeling. Dit stimuleert het zelfhelend vermogen van het lichaam.

Een klankschalen behandeling kan effect hebben op zaken als; bevorderen van de nachtrust, verminderen van stress, het verminderen van psychosomatische klachten en het vergroten van de levensenergie. Voor iedereen kan de uitwerking anders zijn. Soms zijn er meerdere behandelingen nodig om effect te bemerken terwijl een ander genoeg heeft aan een enkele behandeling.

De directe uitwerking van de behandeling kan variëren van het ervaren van lichamelijke vermoeidheid of juist meer energie en daaraan gerelateerde klachten als hoofdpijn e.d. De uitwerking kan enige tijd aanhouden, van een aantal uren tot 1-2 dagen.

Ook kunnen er emoties loskomen die opgeslagen zitten in je lichaam. Daarom kan een klankschaalbehandeling goed gekoppeld worden aan een coachingstraject.

Ik bied 3 soorten behandelingen aan:

Klankschalen Massage behandeling
Een klankschalen massage behandeling is gericht op diepe ontspanning. Ontspanning die in deze tijd vaak zo moeilijk te vinden is. Ontspanning biedt ruimte voor het oplossen van eventuele vermoeidheid en stress klachten maar kan ook zeker effect hebben op eerder genoemde onderwerpen van psychosomatische aard. Daarom kan een dergelijke behandeling een weldadig effect hebben en is dit voor iedereen anders. De uitwerking van de behandeling kan variëren van het ervaren van lichamelijke vermoeidheid of juist meer energie en daaraan gerelateerde klachten als hoofdpijn e.d. De uitwerking kan enige tijd aanhouden, van een aantal uren tot 1-2 dagen.

De behandeling neemt ongeveer een uur in beslag. We starten met een kort gesprek om even te bekijken hoe je erbij zit en of er dingen zijn waar ik rekening mee kan houden. Daarna start de behandeling, hierbij lig je afwisselend op je rug en je buik. Trek makkelijke kleding aan (Zonder knoopjes) en het liefst zo min mogelijk sieraden. De klankschalen zullen op verschillende plekken op je lichaam geplaatst worden. Er vindt dus aanraking plaats. Vind je dat spannend en/ of onprettig dan hoor ik dat graag van tevoren en probeer ik daar rekening mee te houden.

Klankschalen Chakra behandeling
Een klankschalen chakra behandeling is gericht op heling en ontwikkeling van ons als persoon. De chakra behandeling is verbonden met levens thema’s die voor iedereen gelden zoals, er mogen zijn, mogen genieten, je als individu kunnen ontwikkelen en het openen van het hart.

De klankschalen zullen op de plekken op het lichaam waar de chakra’s zich bevinden geplaatst worden. Door de vibratie van de schalen wordt de energie van de chakra’s verlevendigd. De behandeling bestaat uit een combinatie van aandacht, klankschalen en affirmaties. Je wordt gevraagd niet in slaap te vallen, je aandacht bij de behandeling te houden en de affirmaties te herhalen. De behandeling zal het meest effectief zijn als we beide met aandacht werken.

De behandeling neemt ongeveer een uur en 30 min in beslag, dit kan uitlopen. Het verschilt per persoon. We starten met een kort gesprek om even te bekijken hoe je erbij zit en of er dingen zijn waar ik rekening mee kan houden.

Duo Behandeling / klankreis voor 2 personen

Deze behandeling is een klankreis voor 2 personen van ongeveer 2,5 uur.

We starten desgewenst met het drinken van pure Cacao en Blauwe Lotus. Daarna volgt een klankreis waarbij klankschalen zowel gehoord als gevoeld en ervaren worden aangevuld met visualisaties en muziek. Een geheel verzorgde en complete ervaring voor 2 personen die in de knusse ruimte heel intiem aanvoelt. Een prachtige mini retraite voor 2 personen die op maat aangepast kan worden. 

Voor meer informatie kunt u een mail sturen naar info@praktijkimmer.nl Of even bellen met Froukje op 0630436431.

De Blauwe lotus kan optioneel vervangen worden door maximaal 3 gram Psilocibyne (truffel) voor een extra beleving en aanscherping van de zintuigen. 


De prijs van een klankschalen massage behandeling is 65 euro per behandeling van een uur per persoon. 

De prijs van een klankschalen Chakra behandeling is 90 euro per behandeling van 1,5 uur per persoon. 

De prijs van een klankreis / duo behandeling is 160 euro per behandeling van 2,5 uur voor 2 personen.

Laat jouw inkomen het niet toe om dit te kunnen bekostigen? Mail ons dan even, we denken graag met je mee.

Uw begeleider(s)

Praktijk Immer Amersfoort

Maak een afspraak met één van ons

Contact